Research Creates Doubts...Many Doubts That Could Be Answered Only If We Ask Ourselves...

The Point Is What We Want To Believe...!

Get the latest news!


Τα μυστηρια των πυραμιδων



Πολλοι αρχαιολογοι, ερευνητες και συγγραφεις αναρωτιονται για το μεγαλο μυστηριο που κρυβουν οι αινιγματικες σε ολους μας πυραμιδες.Τα μυστικα που μπορει να κρυβουν,ο λογος της δημιουργιας τους,τι συμβολιζουν,απο τι και πως ειναι φτιαγμενες ειναι πολλα απο τα ερωτηματικα που τους προβληματιζουν.

Οταν αναφερομαστε στη λεξη πυραμιδα,το μυαλο μας μεταφερεται στην Αρχαια Αιγυπτο,σαν τον τοπο δημιουργιας και φιλοξενειας τους.Λανθασμενα ομως γιατι μεχρι σημερα εκτος απο τις πυραμιδες της Αιγυπτου εχουν ανακαλυφτει και αλλες στη Λατινικη Αμερικη, στη Κινα, στη Βοσνια,στην Ελλαδα καθως και δυο υποθαλάσσιες μια στην Ιαπωνια και μια κοντα στο τριγωνο των Βερμουδων,στην θαλασσα της Καραιβικης,Μερικες απο αυτες ειναι αρχαιοτερες απο τις Αιγυπτου.

Ωστοσο αρκετοι ερευνητες πιστευουν πως οι πυραμιδες στην νεκροπολη της Γκιζας ( συμπεριλαμβανομενης και της Μεγαλης Σφιγγας ) κατασκευαστηκαν γυρω στο 2.800 π.Χ. απο τις δυναστειες των Φαραω ( βασιλιαδες των Αιγυπτιων ).Πραγμα το οποιο ομως αντικρουεται καθως συμφωνα με προσφατα ευρηματα οι πυραμιδες ειναι πολυ παλαιοτερες απο οσο πιστευανε μεχρι τωρα οι ερευνητες.
Οι πυραμιδες της Αιγυπτου ειναι :του Χεοπα η πιο μεγαλη,του Χεφρηνου η μεσαια και του Μυκερινου η πιο μικρη.



Αναφορες για τις Αιγυπτιακες πυραμιδες απο το παρελθον και η Μεγαλη Σφιγγα


Ο Αραβας ιστορικος  Αμπου Μπαχλι ( Αbu Bachli ) τοποθετει τις πυραμιδες γυρω στο 73.000 π.Χ.,δηλαδη την εποχη του θεου Ουρανου συμφωνα με τους Αιγυπτιους.Ο Αμπου Μπυχλι βασιστηκε στην μεταφραση των επιγραφων που βρυσκονται στο εσωτερικο της Μεγαλης Πυραμιδας ( πυραμιδα του Χεοπα ).

Ενας αλλος ιστορικος ο Ιμπ Μπαλουσι ( Ιb Balusi ) τοποθετει την κατασκευη των πυραμιδων το 25.000 π.Χ,δηλαδη την εποχή του θεου Κρονου.Και ο Αραβας Αλ Μασουντι ( Al Masudi ) υποστηριζει πως κατασκευαστηκαν απο τον Μεγαλο Σουριντ ( βασιλιας της Αιγυπτου ) το 10.000 π.Χ .

Αναφορες εχουμε και απο τον ιστορικο Ηροδοτο ο οποιος γραφει πως οι πυραμιδες κατασκευαστηκαν πριν απο το 11.000 π.Χ. δηλαδη 1.000 χρονια μετεπειτα απο οτι υποστηριζει ο Αλ Μασουντι.Ο Ηροδοτος σε μερικα κειμενα αναφερει οτι οι Αιγυπτιακες πυραμιδες κατασκευαστηκαν απο τους Αρχαιους Ελληνες ή οπως υποστηριζεται τουλαχιστον συντελεσαν για την δημιουργια τους.

Ο σκοπος της δημιουργιας ηταν για να διατηρησουν τα μυστικα και τις γνωσεις του μεγαλου πολιτισμου στις επομενες γενιες,πριν επελθει μια μεγαλη καταστροφη στην γη [ οπου συμφωνα με πληροφοριες, σοφοι εκεινης της εποχης,ειχαν προβλεψει μια βιβλικη καταστροφη το 9564 π.Χ. ( εκει γυρω τοποθετειται και ο καταποντισμος της Ατλαντιδας ) ].Ετσι ολη αυτη η κληρονομια μεταφερθηκε μεσα στις πυραμιδες.Αξιζει να σημειωθει οτι στην εισοδο της Μεγαλης πυραμιδας υπαρχει ελληνικη επιγραφη.

Ο Βελγος ερευντης Ρομπερ Μποβαλ ( Rober Boval ) τοποθετει τις πυραμιδες το ετος 10.500 π.Χ.Με την βοηθεια υπολογιστη καταφερε να αναπαραστησει την διαταξη των αστερων μεσα στο χρονο και ανακαλυψε μια εκπληκτικη συμπτωση.Το ετος 10.500 π.Χ. η διαταξη των τριων πυραμιδων της Γκιζας αντιστοιχει στη θεση που ειχαν τα τρια αστρα του Ωριωνα, του αστερισμου που οι Αιγυπτιοι ταυτιζαν με τον Οσιρι, θεο της αναστασης.

 Μελετωντας και τον προσανατολισμο της Μεγαλης Σφιγγας κατελειξε στο συμπερασμα οτι η θεση της ισως καθοριστηκε ετσι ωστε να δειχνει την ανατολη του Ηλιου στο ζωδιο του Λεοντα (ζωο που αναπαριστα η Σφιγγα). Αν αληθευει αυτη η υποθεση, μονο σε μια περιοδο θα μπορουσε να συμβει,το 10.500 π.Χ,οπου το ηλιακο μας συστημα αφηνε τον αστερισμο της Παρθενου και εισερχοταν στον αστερισμο του Λεοντα.Ακομα, η Σφιγγα παρουσιαζει ιχνη διαβρωσης που οφειλονται στο νερο.Συμφωνα με τον Ρομπερ Μποβαλ, αυτο οφειλειτε σε χειμαρρωδεις βροχες,οι οποιες συμφωνα με την κλιματολογικη αναπαρασταση τους στο χρονο, θα μπορουσαν να συμβουν μονο, στο περιφημο 10.500 π.Χ.



Το μυστηριο κατασκευης τους και η πυραμιδα του Χεοπα


Αυτο που προκαλει περισσοτερο εντυπωση ειναι οτι πουθενα και σε κανενα κειμενο των Αιγυπτιων, δεν αναφερεται τιποτα για τον τροπο κατασκευης των πυραμιδων.Αυτο που συμπεραινουμε ειναι οτι αν οι Αιγυπτιοι ηταν οντως οι κατασκευαστες των πυραμιδων ολο και καπου θα γινοταν καποια αναφορα.Μην ξεχναμε οτι στην αρχαιοτητα η υστεροφημια ηταν το πιο σημαντικο πραγμα για ολους τους ανθρωπους.Και οι Αιγυπτιοι θα ηθελαν να εχουν αυτη την αναγνωριση.Το θεμα ειναι οτι απλα δεν μπορουσαν να εξηγησουν τον τροπο κατασκευης των πυραμιδων...

Αν παρατηρησουμε την πυραμίδα του Χεοπα ( που ηταν μεχρι προτινος η μεγαλυτερη,μεχρι που ανακαλυφτηκε μια κρυσταλλινη πυραμιδα στο βυθο της Καραιβικης ) αποτελειται απο 2.300.000 ογκολιθους βαρους απο 3 ως 10 τονους ο καθενας.Το ερωτημα ειναι πως σε μια τετοια εποχη που η λεξη τεχνολογια ηταν σχεδον αγνωστη,μεταφερθηκαν ολοι αυτοι οι ογκολοιθοι και στοιβαχτηκαν ο ενας πανω στον αλλο και σε τελεια ευθυγραμμιση,ωστε να σχηματιστει η πυραμιδα.Το αλλο ερωτημα ειναι ως προς την κοπη αυτων των ογκολιθων.Για να κοπουν αυτοι οι σκληροι και τεραστιοι ογκολιθοι απαιτουνταν σιδερενια εργαλεια,ενω οι Αιγυπτιοι απεκτησαν χαλκινα μετα το 2.800 π.Χ..

Ακομα αποριας αξιο ειναι ο αριθμος εργατικου δυναμικου που χρειαστηκε για να κοπουν αυτες οι πετρες.Υπολογιζεται οτι αν οι εργατες δουλευαν καθημερινα και εκοβαν 50 ογκολιθους την ημερα,τοτε οι 2.300.000 θα χρειαζονταν περιπου 130 χρονια,μονο για να κοπουν.Αλλα το θεμα ειναι οτι η συγκεκριμενη πυραμιδα «φτιαχτηκε για μετα τον θανατο του Χεοπα»,οποτε επρεπε να ειναι ετοιμη οσο αυτος ηταν εν ζωη.Ο Χεοπας βασιλεψε για περιπου 22 χρονια.Αρα για να γινοταν αυτο εφικτο επρεπε να κοβονταν εξαπλασιοι ογκολιθοι την ημερα με αναλογο αριθμο εργατων.

 Το συμπερασμα ειναι πως εκεινοι δεν μπορουσαν να κοψουν τις πετρες.Μια εξηγηση που θεωρειται ως πιθανη, ειναι οι πετρες να μην κοπηκαν αλλα να κατασκευαστηκαν επι τοπου, μεσα σε τεραστια καλουπια. Κατι τετοιο ομως απαιτουσε γνωσεις αριστης γεωμετριας καθως και χημειας,το οποιο εκεινη την εποχη ηταν παρα πολυ δυσκολο και μονο οι Αρχαιοι Ελληνες το κατειχαν.



Ποιος ο λογος δημιουργιας τους


Η θεωρια που επικρατουσε μεχρι στιγμης,ηταν πως χρησιμοποιουνταν ως ταφοι των Φαραω. Ωστοσο ομως αυτο αντικρουεται απο καποια ευρηματα στις πυραμιδες στη Γκιζα, αφου δεν βρεθηκαν ουτε μουμιες αλλα ουτε και επιγραφες.Αρα συμπαιρενουμε οτι εκτος απο τοπος «φιλοξενειας των νεκρων Φαραω»,υπηρχε και καποιος αλλος λογος δημιουργιας τους.

Αν παρατηρησει καποιος τις διαστασεις της πυραμιδας του Χεοπα θα βρεθει αντιμετωπος με μια «ενοχλητικη συμπτωση»  αριθμων οι οποιοι αντιπροσωπευουν διαφορες αποστασεις.

- Για παραδειγμα ο αριθμος της παγκοσμιας σταθερας ( π = 3,14 ) ο οποιος ηταν αγνωστος στα χρονια του Χεοπα.Ετσι αν διαιρεσουμε τον λογο της περιμετρου της πυραμιδας (δηλαδη 4 * 231,927 = 927,708),με το υψος της πυραμιδας ( 147,649 ) , μας δινει τον αριθμο 6,283 δηλαδη 2π, οσο και ο λογος της ακτινας των πολων της Γης προς την περιφερεια της.
 - Το υψος της πυραμιδας ειναι 147,649 μετρα και το μηκος καθε πλευρας της ( 4 πλευρες ) ειναι 231,927 μετρα.
- Ακομα αν πολλαπλασιασουμε το υψος 147,649  με το ενα δις,μας δινει με μεγαλη προσεγγιση την αποσταση της Γης με τον Ηλιου.
- Το βαρος της πυραμιδας ειναι 5.273.000 τονοι, αν προσθεσουμε 15 μηδενικα στο τελος μας δινει το βαρος της γης.
- Επιπλεον η Βορεια πλευρα της πυραμιδας ειναι προσανατολισμενη παραλληλα με τον Βορειο πολικο αστερα.
- Ο αριθμος φ=1.618 η γνωστη Χρυση Τομη.Οπου η αναλογια της κοινης εξωτερικης περιοχης της πυραμιδας στον τομεα της βασης της ειναι ιση με τη χρυση αναλογια.Αυτο ειναι και το κυριοτερο γεωμετρικο μυστικο της πυραμιδας του Χεοπα.
-Στον θαλαμο του βασιλια διατηρειται σταθερα μια θερμοκρασια 18 βαθμων C,ανεξαρτητα απο την εξωτερικη θερμοκρασια της πυραμδας.


Το σχημα της πυραμιδας επισης δεν θεωρειται τυχαιο. Συμφωνα με ερευνες που εχουν γινει, εχει διαπιστωθει οτι σε αυτο το σχημα υπαρχει μια βιοκοσμικη ενεργεια.
Σε πειραμα που εγινε διαπιστωθηκε οτι ενα φυτο αναπτυχθηκε ταχυτερα οταν βρισκοταν μεσα στο σχημα σε σχεση με ενα ακριβως ιδιο φυτο που βρισκοταν εκτος αυτου.
 Επισης εχει αποδειχθει οτι ο χωρος αυτος δημιουργει αφυδατωση σε οποιον βρισκεται μεσα του.
Τελος γινεται λογος για τις ανεξηγητες ποσοτητες ραδιενεργειας στο εσωτερικο των πυραμιδων μετα απο μετρησεις που εγιναν με ανθρακα 14 ( ραδιοχρονολογηση ).Αξιζει να σημειωθει οτι πολλοι αρχαιολογοι εχουν χασει την ζωη τους εξαιτιας αυτης της επαφης.

Επισης στις πυραμιδες στο χωρο που επρεπε να βρισκονταν οι νεκροθαλαμοι υπαρχουν καποιου ειδους αεραγωγοι.Οπου αμα τους παρατηρησουμε καλυτερα φαινεται να εχουν τετοια κατευθυνση ωστε να «βλεπουν» συγκεκριμενους αστερισμους.Στο θαλαμο του βασιλεως οι αεραγωγοι ειναι στραμμενοι προς τον αστερισμου του Δρακοντα και του Ωριωνα,πραγμα που μας αφηνει ερωτηματικα ως προς αυτην την εμμονη με τους αστερισμους.


Εικασιες για εξωγιηνους και το «κουκουλωμα» μιας ακομα πυραμιδας


Μερικες θεωριες θελουν οι πυραμιδες να ειναι κατασκευασμα καποιου αρχαιοτερου πολιτισμου ο οποιος φιλοξενηθηκε και εζησε στην γη χιλιαδες χρονια πισω απο την χρονολογηση των πυραμιδων.Ο πολιτισμος αυτος φαινεται να ηταν πολυ προηγμενος σε σχεση με οποιονδηποτε αλλο και η αποδειξη της «δυναμης» του να ηταν η κατασκευη των πυραμιδων στις οποιες κρυβονται πολλοι αριθμητικοι γριφοι και γνωσεις σε σχεση με την μαθηση που υπηρχε εκεινο τον καιρο.

Αξιοσημειωτο ειναι το γεγονος πως οι πυραμιδες ταυτιζονται πολυ με τους αστερισμους σαν να θελουν να «περασουν» ή να δειξουν ενα μηνυμα ή μια τοποθεσια.Καποιοι κανουν λογο για μια «επαφη» διαφορετικων πολιτισμων,η οποια ανταλαξε γνωσεις και πολιτιστικα στοιχεια,επισφραγιζοντας αυτη την συμφωνια με την κατασκευη των πυραμιδων ως «δωρο».Αυτες οι θεωρειες στηριζονται στο οτι η χρονολογηση των πυραμιδων ξεπερνα το 13.000 π.Χ και οτι η κατασκευη τους εκεινη την εποχη ηταν κατι το αδιανοητο,χωρις καποιες στοιχειωδεις γνωσεις και εργαλεια.

Σε αυτες τις θεωρειες προστιθενται και καποιες αλλες που κανουν αναφορα για την υπαρξη μιας ακομα πυραμιδας στην νεκροπολη της Γκιζας.Συμφωνα με αυτες τις θεωρειες ειτε «ξηλωθηκε» ειτε καλυφτηκαν τα ερειπεια της ( γινεται λογος οτι ειχε καταρευσει σε καποιο σημειο ) με σκοπο να μην γινει ποτε γνωστο το σωστο μοντελο της αστρονομικης κλιμακας αναμεσα στις Πυραμιδες και τους Αστερες με την ζώνη του Ωριωνα.Υποστηριζεται οτι με την θεση που κατειχε η πυραμιδα,και βαζοντας την με τις αλλες τρεις σε αστρονομικη κλιμακα προκυπτουν καποιοι «απαγορευμενοι» αστρικοι χαρτες...Το τι μπορει να δειχνουν ειναι αγνωστο...


Οι πυραμιδες θα ειναι για παντα ενα μεγαλο μυστηριο το οποιο θα απασχολει την ανρωποτητα για πολυ ακομα καιρο,καθως οι αποψεις για αυτες διιστανται..






Leave a reply

0 Comments to "Τα μυστηρια των πυραμιδων"

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Translate

Top Stories

Αναγνώστες

Η Σφαιρα Της Γνωσης

Top Stories

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Recent Comments

into the matrix

into the matrix
xxmysteries.blogspot.com. Από το Blogger.